Efter en dejlig ferie til Italien hvor jeg spiste både gluten, sukker, mælk, kaffe og drak skøn mousserende rosevin, trænger min krop i den grad til at genoptage sit normale liv.
Så jeg er endnu engang dykket ned i køleskabets grønsagsskuffe. Her stødte jeg på nogle hengemte pastinakker og rødbeder. De blev bagt som billedet viser sammen med gulerods stave. Hvis du ikke allerede gør det så læg rodfrugterne i rækker når du bager dem. Det giver dig mulighed for at krydre på flere måder.
Mine pastinak fik udover lidt olie og salt et drys sesamfrø, rødbederne fik nogle dildfrø og gulerødderne blev krydret med nigellafrø. Når de kommer ud af ovnen kan de smages yderligere til med citronsaft og skal, evt. lidt mere olie og friske krydderurter. Prøv dig frem, mulighederne er uendelige.
Og ja, jeg er helt på det rene med at det ikke er sæson for rodfrugter, men de smager faktisk dejligt som fyld. Især om sommeren, sammen med en sommerlig salat.
Det blev til et smukt salatfad med vandmelonsalat med gedefeta, rødløg og oliven i den ene side af fadet og de bagte rodfrugter i den anden side. Alt sammen nydt i godt selskab og serveret med en grønsagstærte.