Pulp pizza og grøn juice
Her på det sidste er jeg blevet lidt småafhængig af friskpresset grøn juice. Har derfor eksperimenteret med at lave pizzabund af pulpen, som er den masse der tilbage, når saften er presset ud af grønsagerne.
Mine grønne juicer er typisk presset af en god håndfuld frisk spinat, 10 cm agurk eller squash, 2 stængler bladselleri og et æble. Så er der et godt stort glas grøn juice til mig, kølet ned med ca 5 isterninger. Super lækkert og fyldt med smag og vitaminer.
Tilbage er al den fantastiske pulp, som stadig er fyldt med fibre og vitaminer, og da jeg er modstander af madspild, blev det til denne fusion af nyere nordisk og italiensk mamma
Pulp pizza
- ca 200 gram pulp
- 2 æg
- 8 gram Husk/ ca 4 måleskeer
- 1 spsk. olivenolie
- ½ tsk. salt
Det hele blendes, jeg brugte min stavblender. Lad evt massen stå i 5 – 10 minutter og samle sig.
Massen rulles ud mellem 2 stykker bagepapir, til massen fylder hele papiret. Træk papiret over på en bageplade og bag i ca 10 minutter ved 180 grader.
Så er det tid til at komme dit yndlings pizzafyld på. Jeg brugte ca 150 gram revet ost, 10 – 15 skiver god pølse og 5 små tomater i skiver. Osten kom på først, tomater til sidst.
Bag pizzaen igen ved 180 grader til osten er lysebrun.
Lad pizzaen køle lidt af, så er den nemmere at løsne fra bagepapiret.
Stykkerne kan også rulles sammen om lidt sprød grøn salat. Tænk det som en meget, meget tynd grønsags æggekage med fyld.