Kært barn har mange navne….
I lang tid har jeg ledt efter en olie der egner sig til mayonnaise og nu har jeg endelig fundet en olie jeg syntes der duer. Desværre er den ikke økologisk, men den er koldpresset og alligevel rimeligt neutral i smagen. Så hermed opskrift på hjemmegjort mayo, med gode fedtsyrer uden diverse E-numre.
Start med at lade æg og olie stå fremme i et par timer så de får stuetemperatur.…
2 æggeblommer (alternativt 1 bæger med pasteuriserede æggeblommer)
1 lille tsk salt
3 tsk koldt vand
1 tsk. sennep, f.eks. grovkornet sennep
Noget syrligt f.eks. lys balsamicoeddike eller citronsaft
salt
Æggeblommer, salt og vand piskes godt sammen i en mindre skål, til æggemassen bliver lysegul, jeg bruger en elmikser.
Ca 2 dl koldpresset rapsKIMolie fra Lehnsgaard
Derefter kommes ganske lidt olie i ad gangen, mens der piskes. Når massen begynder at blive tyk kan olien tilsættes i større mængder.
Til sidst smages til med ca. 1 tsk. sennep og evt lidt mere syre, det kan være vineddike, lys balsamico eddike eller citronsaft.
Jeg bruger grovsennep, fordi det ser flot ud, smager dog af mindre.
Det smager også godt med lidt hvidløg, fintrevet øko citronskal eller hakket basilikum. Prøv dig frem.
Hvis mayonnaisen ikke tykner er du nødt til at starte forfra med to æggeblommer der skal piskes med salt og vand, men da bruger du bare den tynde Mayo, istedet for olie.