Denne opskrift vil jeg gerne tilegne min store datter Sofie, som er en fattig studerende i København. Langt væk fra mors hverdagsmad.
Jeg vil også takke for, at mit liv og køkken ofte er fyldt med skønne mennesker der jævnligt kommer forbi, for at dele køkkenkunst og god mad med hele familien. Ingen nævnt ingen glemt.…
2 dl. Beluga eller Puy linser
Linserne koges efter anvisningen på posen og evt. resterende vand sies fra.
Sorte bønner kan ogå bruges, men de skal lægge i blød i 8 timer og koge i ca. 1 time. Se hvordan lige her
Mens linserne koger forberedes dressing og grønsager.
Pisk en dressing af:
1 spsk. honning
1 spsk. dijonsennep
ca 1 – 1½ dl. god koldpresset olie
salt og peber
et lille skvis god eddike
Rør først honning og dijonsennep godt sammen med en gaffel i en lille skål. Pisk olien i lidt efter lidt, så dressingen tykner. Smag til med salt, peber og lidt eddike. Hæld dressingen over de stadig lune linser.
Snit nu forskellige sprøde grønsager i fine små tern. F.eks. rødløg, agurk, bladselleri, tomater og vend grønsagerne sammen med linserne. Finthakket hvidløg og/eller persille er også lækkert.
Spises som det er, eller som en del af et måltid. Kan rulles i et salatblad, være tilbehør til madderne, eller drysses over en grøn salat.
Go, go, go Sofie…..