Her har jeg lavet en postej uden kød. Det har jeg gjort fordi jeg rigtig godt kan lide leverpostej. Det smager godt, det er nemt og så er det indbegrebet af madpakker… men da jeg gerne vil have flere tørrede bælgfrugter ind i min hverdagsmad, er det her et rigtigt godt bud, og linser er nemme da de ikke skal sættes i blød inden de koges.
Denne portion giver en mængde der ca. svarer til en lille bakke leverpostej.
50 gram grønne linser/mungbønner/Puy linser
1/2 løg fintsnittet
1 fed hvidløg finthakket
ca 50 gram knoldselleri fintrevet – kan erstattes med bladselleri
1 spsk. kokosolie uden smag eller olivenolie
1 spsk. tørret salvie
25 gram paranødder/valnødder/hasselnødder
1/2 citron økologisk
tamari/eller anden Soya
Start med at koge de valgte linser/bønner i rigeligt til de er møre, dryp dem godt af.
Mens linserne koger svitser du løg, hvidløg og selleri i det valgte fedtstof under svag varme i 5 – 10 minutter.
Bland kogte linser med svitsede grønsager, salvie og Tamari. Blend massen med en stavblender.
Hak nødderne. Jeg kan godt lide at de ikke er hakket alt for fint, og bland nødderne sammen med linse – grønsagsblandingen.
Smag til med fintrevet citronskal, citronsaft og evt. mere Tamari og salvie.
Spis på dit yndlingsbrød med syltede rødbeder som pynt. Prøv med et par skiver banan på, det smager også forrygende.