Det er weekend og der skal hygges med et glas rødvin eller en kold øl, og du ved godt at chips nok ikke er det bedste, for når først posen er åbnet bliver det hele spist.
Prøv at lave saltet kernesnack. Disse små skønne saltede skabninger, er absolut værdige afløsere for chips, og her får du gode fedtsyrer fra kernerne, som din krop kan bruge og forbrænde.
1 dl. solsikkekerner
1 dl. græskarkerner
2 – 4 spsk. Tamari eller anden Soya
1 dl. cashewnødder kan erstattes med hasselnødder.
1 dl. tørrede blåbær kan erstattes med rosiner eller tørrede tranebær
Rist solsikke og græskarkerner på en pande uden fedtstof. Fjern panden straks kernerne begynder at “poppe”. Kom Tamari på og rør godt rundt. Soyaen vil nu trænge ind i kernerne. Lad det afkøle og tørre lidt. Bland med de hele nødder og tørrede frugter du har valgt.
Nyd til et godt glas vin eller en kold øl.
Egner sig også rigtigt fint som en del af et brunchbord og i madpakken. Hvis du kan lide crunch på salat og de også lækre som salatdrys.
Opbevar i glas med låg.