Nogle gange laver jeg min egen plantemælk, fordi det er nemt, hurtigt og billigt. Jeg tager en håndfuld nødder, frø og kerner f.eks. cashewnødder og sesamfrø (men det kan også godt være: mandler, græskarkerner, paranødder…. eller noget helt fjerde) som jeg smider i min blender med ca. 5 dl. koldt vand. Så lader jeg blenderen køre i et par minutter. Nogle gange tilsætter jeg et par dadler og et nip salt, men det er ikke nødvendigt. Prøv dig frem og find din egen favorit.
Når plantemælken er godt blendet, sier jeg den ned i en glasflaske med låg. Den kan holde i 2 – 3 dage i køleskabet. Når jeg nu alligevel har gang i blenderen fortsætter jeg, uden først at vaske blenderen af, med at lave greenie som består af blendet frossen broccoli, persille, agurk, dadler og den netop producerede plantemælk. Følg linket her for nøjagtig opskrift. Der er ca. 300 gram grønne grønsager i min greenie og jeg drikker den over et par dage, typisk på de morgener hvor det godt må gå lidt stærkt. Så er det nemt at spise et par blødkogte æg og tage en greenie ved siden af. Nogle dage snupper jeg en greenie, hvis jeg er lidt småsulten om eftermiddagen og der er længe til aftensmad. Du kan også tage greenie med som en del af din frokost.
Den pulp (de nu knuste nødder, frø og kerner) der bliver tilbage når jeg har siet min plantemælk, bruger jeg til at lave lækre energikugler følg linket for nøjagtig opskrift. Men grundopskriften er blot pulpen fra plantemælken, dadler, cacao og lidt kokosolie eller smør. Det kan du så spice op efter lyst og indhold af dine køkkenskuffer. Energikuglerne snupper jeg et par stykker af når jeg bliver lækker sulten….sidder faktisk i skrivende stund med en kop te og et par kugler.
Alle tre ting tager maks 45 minutter at lave, især når du har prøvet det et par gange, og så er der lækre gluten, mælke og sukkerfri sager i køleskabet til de næste 3 – 4 dage.