Det er sprødt, det smager af chokolade, det er lækkert.
I mange år har både børn og voksne i vores familie fået chokolade mysli når vi holder ferie eller er på rejse. Og siger det bare …. jeg syntes det er uovertruffen lækkert at spise chokolademysli på en god syrnet yoghurt. Hvad jeg syntes er knapt så lækkert, er at tjekke ingredienserne og se hvad chokolademyslien indeholder.
Tænkte derfor at det må kunne gøres bedre. Og det kan det, se med her….
Du skal bruge:
- 2 spsk./20 gram kokos olie med smag
- 1 dl. grofthakkede mandler
- 1 dl. quinoflager
- 1 dl. bogvedeflager
- 1 dl. hirseflager
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. græskarkerner
- 1 stor spsk/ 2o gram kokossukker
- 1 – 2 dl. grofthakket mørk chokolade med min 70%
Dette er mine basisingredienser, du kan godt skifte ud med andre flager, kerner etc.
Smelt kokosolie på en pande og kom alle ingredienserne på panden, UNDTAGEN chokoladen. Rist nu ved svag varme i ca 5 – 10 minutter mens du rører i det fra tid til anden. Det er færdigt når det dufter let af nødder og sukkeret er smeltet ind i nødder og flager. Tag panden fra varmen, vend det grofthakkede chokolade i og lad det smelte.
Sådan … chokolade mysli…
Hvis du vil have din chokolade mysli gjort både sjovere, smagfuld og mere næringsrig kan du prøve at tilsætte noget af følgende eller det alt sammen. Du bestemmer:
- 1 dl. hørfrø – giver fibre og omega 3 fedtsyrer
- ½ dl. chiafrø – giver protein og fibre
- ½ dl. hampefrø – giver gode fedtsyrer
- ½ dl. gojibær – er smukke og fyldt med C-vitaminer og antioxydanter
Bland og miks efter lyst og indhold i køkkenskuffen.
Opbevares i glas med låg og holder sig fint i lang tid …. hvis I kan lade være med at spise den.
PS: Boghvedeflagerne er flotte og store, hvorimod quinoa og hirseflager er små og kan derfor godt give myslien et lidt ensartet udseende, medmindre du fylder godt op med andre gode sager.