Her får du inspiration til en rødbede – salsa, der smager forrygende til steg og bøffer.
- ca ½ kg. rødbeder
- 3 fed hvidløg – finthakket
- mørk balsamico eddike
- olie helst koldpresset og økologisk – du kan bruge hvad du har
- citronsaft fra ½ citron
- evt. fintrevet citronskal fra ½ citron
- fint havsalt
- persille – finthakket – ca en håndfuld
Kog rødbederne med skræl som når du koger kartofler. Dvs. rødbederne er færdige når de slipper en pillekniv. Kom koldt vand på de kogte rødbeder og smut dem/gnid skindet af.
Riv rødbederne på den grove side af råkostjernet.
Smag til med finthakket hvidløg, mørk balsamico eddike, olie, citronsaft og fintrevet citronskal samt salt. Vend finthakket persille i salsaen. Server og nyd.
Er også lækker som pynt oven på en rugbrød med pålæg.
Kan holde sig 5 – 6 dage på køl.