Denne suppe er genial. Den er fyldt med skønne grønsager, smager fantastisk, den kan forberedes så du har til flere dage og så er den sund og lav på kalorier. Og husk så lige at den OGSÅ er boostet med antioxidanter fra både grønsager, gurkemeje og ingefær.
Tænk den som en grundsuppe, som du supplerer med det topping du har til rådighed, når suppen skal spises. Nemt og lækkert, ingen madspild.
Først laver du grundsuppen af følgende:
- 200 gram løg i både – det er et stort løg
- 200 gram gulerødder skåret i mundrette stykker – det er en kæmpe stor gulerod
- 100 gram rød peber i firkanter- det er ca ½ rød peber evt. mindre
- 125 gram broccoli delt i mindre buketter- det er ca 1/3 af en broccoli
- 200 gram squash skåret i firkanter- det er ca en halv squash
- et kæmpe stort hvidløg eller to små
- 1 stor tsk. kokosolie uden smag
- 1 tsk. gurkemeje
- fintrevet ingefær efter smag – vær varsom her – jeg brugte ca 1 tsk. og det var super lækkert
- ca 7 dl. væske – jeg brugte 2 dl. fond og 5 dl. bouillion
- evt. 25 gram piskefløde – det svarer til ca 1/4 dl. Kan erstattes med kokosmælk eller soyafløde
Start med at ordne grønsagerne.
Smelt kokosolien og svits gurkemejen varsomt i et lille minuts tid. Tilsæt løg i både, svits ca 1-2 minutter, kom gulerødder i gryden og svits igen. Nu tilsættes rød peber og der svitses yderligere et minuts tid. Kom så væsken/suppe/fond/bouillion over grønsagerne og lad det simre i 5 – 10 minutter. Når gulerødderne er knapt møre tilsættes broccoli buketter og squash, og suppen koges op i ca 1 minut til broccoli buketterne er knapt møre.
Smag suppen til med fløde (eller andet der gør suppen cremet), knust hvidløg og fintrevet ingefær. Samt selvfølgelig salt og peber.
Når suppen serveres top med fx:
- Resterne af lidt kylling i mindre stykker
- Resterne af en bøf i mindre tern
- Kogte bønner eller kikærter
- Hakket persille
… jeg brugte resterne af en oksemørbrad og smørstegte østershatte … yummie….