Jeg har fået en rigtig monster blender.
En Wilfa Raw Fuel som kan blende rødbeder, gulerødder, og diverse andre grønne sager til lækre fløjlsbløde drikke. Den er også suveræn til at lave mælk af nødder, frø og kerner. Derfor prøver jeg mig frem igen og igen for at finde lige nøjagtig den drik, jeg syntes fungerer allerbedst.
Og øvelse gør mester…. nu er den ved at være der.
De fleste af de grønsager du ser her, er indholdet af vores grønsagsskuffe, der trængte til at blive brugt. Der er grønkål, persille, spinat som det grønne, ananas som sødme og ekstra smag fra frisk ingefær og gurkemeje. Og så er det hele blendet på en hjemmelavet hampefrø mælk. Du kan også bruge andre nødder, frø eller kerner. Eller blende på juice eller vand.
Start med at lave hampefrø mælken ved at blende ½ dl. hampefrø med ca 2 dl. vand og kom derefter dine grønsager og frugt i blenderen, blend til drikken er helt fløjlsblød. Voila, det var da nemt.
Denne mængde giver cirka en liter greenie. Smag din greenie til (se nedenfor) og nyd straks et stort glas tilsat 3 -4 isterninger.
Kom resten i glasflasker, opbevar på køl og nyd det hen over de næste 1 – 2 dage.
Hvis du er nybegynder i greenies, og vurderer at du har brug for lidt sødme, så smid et par friske dadler i til sidst. Det er med greenie som med alt andet mad, smag på den inden du serverer. Du kan også mikse alt det grønne med en sjat god æblejuice, når du skal nyde din greenie, hvis du syntes den har brug for lidt mere sødme eller har brug for at gøre den lidt tyndere. Du kan også gøre din greenie tyndere med plantemælk eller vand.
Smag dig frem. Hæld først din greenie i glasset når den smager lige nøjagtig som du allerbedst kan lide den.
Jeg drikker ofte greenie som en del af min morgenmad eller hvis jeg bliver lækkersulten mellem hovedmåltiderne. Hvis du har proteinpulver, kan du også ryste det i din greenie for at få et fuldt nærende måltid.