Har du prøvet at lægge nogle mandler eller hasselnødder i blød i vand? Efter et døgns tid er de sprøde og lækre, perfekte som topping på salater, kager, desserter og morgenmad … måske som fyld i pandekager der mangler knas.
Og det bedste er at du kan sætte de fleste nødder, frø og kerner i blød med samme resultat. De bliver smagfulde, sprøde og lækre.
Undtaget fra iblødsætning til knas er dog hørfrø og chiafrø som gelerer når de kommer i vand. At de gelerer kan du til gengæld bruge, hvis du skal bage knækbrød eller boller og boller uden gluten. De i blødsatte chiafrø eller hørfrø vil her fungere som bindemiddel.
Cashewfløde
Når jeg har brug for at gøre nogle grønsager cremet bruger jeg ofte cashewnødder i stedet for piskefløde. 1 dl. cashewnødder der bliver blendet med 2 dl. vand, kan det fint erstatte piskefløde. Hvis du udbløder cashewnødderne i 5 – 8 timer først, vil de være nemmere at blende helt ud. En god blender kan dog klare det uden iblødsætning.