Disse kugler og stænger er lavet på basis af nødder og kerner, tilsat proteinpulver og smør/kokosolie for at få massen til at hænge sammen, til gengæld er der kun lige så mange dadler i, at grundmassen smager en anelse sødt. Smag på nogle små bidder undervejs, så de bliver som du godt kan lide dem.
Når du alligevel er i gang med foodprocessoren er det nemt at lave en større portion, dele den i to og give hver del forskellige smage.
Her er kuglerne smagt til med raw-kakao og stængerne er smagt til med citronsaft og lakridspulver. Stængerne har også fået lidt smeltet mørk chokolade på toppen, dels fordi det smager dejligt, og så holder det på formen.
Jeg har brugt:
- 2 dl. cashewnødder
- 2 dl. paranødder
- 1 dl. sesamfrø
- 1 dl. chiafrø
Blend nødder og frø til mel i en foodprocessor med knivindsatsen.
Tilsæt:
- 50 gram smør
- 1 spsk. kokosolie
- 8 dadler uden sten
- 1 scoop/15 gram valleproteinpulver
og blend igen.
Der bliver cirka 450 gram masse af denne portion.
Del portionen op i to lige store dele og tilsæt:
- 2 spsk. raw kakao til den ene del
og
- saft og fintrevet skal af ½ citron samt 2 tsk. lakridspulver til den anden del
Smag til, om du syntes smager som det skal.
Tril kakaomassen til kugler og rul dem i afskallede hampefrø eller kokosmel. Kuglerne skal nu opbevares på køl.
Citron/lakridsmassen presser du ud i en firkantet form (ca 12 cm. x 24 cm.) beklædt med film eller bagepapir. Sæt massen på køl mens du smelter:
- 50 gram chokolade
- 1 stor tsk. smør (smørret kommer i så du … næsten … kan skære stængerne uden chokoladen knækker)
Fordel chokoladen på toppen af citron/lakridsmassen i formen og kom det på køl til chokoladen stivner. Skær stænger, eller mindre firkanter, når du får lyst til lidt lækkert sødt.
Selvom disse lækre bidder er under kategorien sundere sødt, er der stadig meget energi i sådan en kugle eller stang. Jeg nyder dem som lidt sødt til formiddags eller eftermiddags pausen og tager 1 -2 kugler og 1 stang pr. servering.
Tip:
Du kan mikse grundmassen med de råvarer du har, ud fra forholdet:
5 dl. nødder/frø/kerner
1 dl. chiafrø
65 gram smør/kokosolie
80 gram tørret frugt: dadler, figner, rosiner, abrikoser etc.
1 scoop usødet proteinpulver
og så smage massen til med ekstra smag. Stødt ingefær, kanel, green tea powder er også lækre smage. Prøv dig frem med en lille mængde af grundmassen når du smager til, så du ikke står med 450 gram masse der smager …. pudsigt.
Tak til Caroline Fibæk for at inspiration til denne opskrift.