19 Comments

  1. Sandi Christensen

    Tak for en utrolig god opskrift. Det er første og bestemt ikke sidste gang jeg bruger Sorghum mel. Bollerne bliver jo seje, og som sen alder glutenfri, savner jeg det knas disse boller giver.
    Venlig hilsen
    Sandi

    • Hej Rikke

      Hvis du kommer revne gulerødder i dejen tænker jeg at du også skal tilsætte lidt ekstra mel, så dejen ikke bliver for fugtig. Og ja du kan altid komme kerner i.

      kh
      Dorthe

  2. Georg Adamsen

    Hej
    Jeg har ledt efter opskrifter på glutenfri osteboller, men fandt ikke lige nogen jeg kunne bruge i situationen, mest fordi jeg manglede nogle ingredienser.
    Men så søgte jeg efter sorghumboller og fandt din opskrift. Mange tak ‒ den var lige til at gå til.
    Jeg fulgte den næsten, men formede bollerne med det samme og lod dem hæve under hæveklæde i 2 timer. Havde jeg haft tid, kunne de godt have hævet lidt mere.
    For at få osteboller ud af dejen, tilføjede jeg 60 g revet parmesan i dejen lidt efter lidt sammen med blandingen af de tørre ingredienser. Jeg dryssede revet Mozzarella på bollerne de sidste 5‒6 minutter de bagte.
    Disse sorghumboller med ost eller osteboller med sorghum faldt i god jord hos de gæster der har cøliaki. Så det er ikke sidste gang jeg bager dem.
    Tak for inspirationen!

  3. Sonja

    Hejsa – kan man bruge dejen til at lave franskbrød af? Og i så fald, hvor længe og ved hvilke grader skal det så ha?
    Mvh Sonja

    • Hej Sonja

      Jeg har ikke prøvet, og kan derfor ikke give dig tid på bagetiden, grader mm.

      Men jeg vil tro du godt kan lave franskbrød af dejen. Prøv evt. at søg på andre glutenfri opskrifter og se hvor længe de bliver bagt og ved hvilke temperaturer.

      Lad mig vide hvordan det går (:

      kh
      Dorthe

  4. Linda

    Hej.

    Jeg aner ikke hvad jeg gjorde forkert men min dej var meget flydende efter 1 1/2 time?
    Har nu puttet mere mel i og sat den i køleskabet til langtidshævning….

    Vh Linda

  5. Lene Nielsen

    Rigtig gode boller med knas, men….dejen var meget tynd, og den hævede i 3 timer, og var det stadig. Hvorfor mon ?? Mere Husk i den …..jeg brugte 25 g almindelig gær. Jeg ville gerne have haft dem noget større. Vh Lene Nielsen

    • Hej Lene

      … ØV hvor irriterende – det har jeg aldrig selv oplevet, altså at dejen er tynd. Jeg ville ikke bruge mere husk men måske mere mel.

      Ift størrelsen, så kan du bare lave dem større, husk også øge bagetiden.

      god fornøjelse – håber det lykkes.

      kh
      Dorthe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *