Mine romkugler er fyldt med fibre, sundt fedt, de giver god mæthed og tilfredsstiller til fulde en sød tand, og så syntes jeg de er nemme at lave, så kast dig endelig ud i projektet.
- 2½ dl. blandede nødder, frø og kerner – brug hvad du har
- 2½ dl. kogte sorte bønner / eller sorte bønner fra dåse
- 2 dl. dadler
Blend først disse 3 ting sammen i en foodprocesser ved hjælp af knivindsatsen.
Hæld massen ud i en skål og ælt resten af ingredienserne i med hænderne.
- ½ dl. kokosolie med smag eller samme mængde smør -nemmest hvis fedtstoffet er smeltet
- ½ dl. raw cacao – hvis du bruger almindelig cacao kan du sætte mængden lidt ned – smag dig frem
- 12 – 15 dråber Rom aroma – jeg kan bare bedst lide Rom aromaen fra Urtegaarden. Den kan du se lige her
De sidste tre ting er valgfrie:
- ½ dl. proteinpulver – her har jeg brugt Valleprotein som er smagsneutral – giver mæthed
- 1 spsk. hampefrø – kan udelades men er med til at give en bred proteinprofil og mæthed
- 1 spsk. chiafrø – kan udelades men er med til at give ekstra fibre og mæthed
Ælt det hele godt sammen og som med al anden mad skal du smage på kugle-dejen inden du triller dem i kugler. Der bliver cirka 30 kugler ud af denne portion.
Du kan rulle kuglerne i kokosmel, hampefrø eller finthakkede nødder. Vidste du for øvrigt at du kan farve kokosmel ved at ved blande det med fx stødt gurkemeje så bliver det gult, eller rødbedekrystaller så bliver det rødt eller spirulina så bliver det grønt.
Kuglerne opbevares på køl. Hvis du ikke vil spise dem alle sammen indenfor en uges tid, kan jeg anbefale at fryse halvdelen.
Hvis du vil bruge kuglerne som sundt rejseslik, er det smart at medbringe en frossen portion, så holder de sig friske, og dermed mindre klistrede, i længere tid.