Her har jeg blandet chiafrø og havregryn med en hjemmelavet fed plantemælk, lavet på cashewnødder. Og egentlig er det nok mere overnight oats end chiagrød. Men pyt med navnet det smager skønt.
Sådan gør du:
Den cremede cashewnøddemælk laver du ved at blende:
- 50 g cashewnødder – usaltede
- 5 dl. vand
- 1 dadel
Tag ca 4 dl. af den cashewnøddemælken og rør den godt sammen i et stort glas med låg med
- ½ dl. chiafrø
- 1½ dl havregryn (ca 50 gram) – evt. glutenfrie
- et nip salt – her skal du smage dig frem
Lad det stå på køl i et par timer eller natten over til det tykner.
Når du skal spise grøden toppes den med bananer i skiver, granatæblekerner – masser af granatæblekerner – og evt. lidt god grofthakket mørk chokolade.
Der vil være 1 – 2 dl. cashewnøddemælk tilbage som du kan bruge til Golden latte, Grøn Cocio, varm cacao eller lignende.