I dag har jeg lavet nøddesmør for første gang. Det er super nemt og hold da op hvor smager det bare lækkert.
Sådan gjorde jeg:
Start med at tænde for ovnen på 150 grader alm. ovn og afvej:
- 100 gram mandler
- 100 gram cashewnødder
- 100 gram solsikkekerner
Nødder og frø fordeles på en bageplade med bagepapir og brunes ved 150 grader til de er let brune. Det tager 15 – 20 minutter. Hold øje undervejs.
Lad nødderne køle lidt af og kom dem i en foodprocessor med knivindsatsen. Nu skal maskinen køre indtil nøddesmørret er helt glat. Det kan tage fra 10 – 20 minutter. Sluk maskinen undervejs så den ikke brænder sammen, skrab i samme ombæring massen ned fra siderne af skålen.
Jeg smagte til med lidt salt undervejs, så har ikke helt styr på hvor meget jeg kom i, men vil tro der er cirka ½ tsk. i til denne mængde.
Opbevar på en rengjort glas i køleskabet.
Du kan også bruge andre former for nødder og frø. Tænker at f.eks. hasselnødder og paranødder vil være lækkert.