Dette lækre tilbehør er nemt at lave og passer til det meste. Den saltede sprøde serranoskinke klæder den karamelliserede blomkål rigtigt godt, mens radiserne giver sprødhed.
Her får jeg det som tilbehør på min morgenmadstallerken, men det kan også spises som en del af frokostbordet eller aftensmaden. Serveres lunt.
Det skal du bruge:
- seranoskinke i tynde skiver
- blomkål
- smør
- radiser
- citronsaft
- salt og peber
Start med at stege serranoskinken på en pande uden fedtstof. Steg til kødet er lysebrunt og lad skiverne køle af på fedtsugende papir. Skinken bliver sprød, når den er kold.
Mens serranoskinken steger, skærer du blomkål i skiver – brug stok og det hele. Skiverne skal være 2 – 3 cm. tykke.
Brug samme pande uden at gøre den ren og smelt noget smør på panden. Læg blomkålsskiverne ned i smørret og lad dem simre til blomkålen bliver lysebrun og karamelliseret. Blomkålen skal stadig have bid.
Mens blomkålen simrer, ordner du radiserne og skærer dem i kvarte.
Når kålen er klar, kommer du den i en fladt fad og presser lidt citronsaft hen over og drysser let med salt. Top med seranoskinken der er revet i mindre mundrette stykker og radisser skåret i kvarte.
Du kan også klippe lidt persille eller purløg henover.