Jeg er pjattet med vafler fordi det er nemt at lave. Blenderen og ovnen klarer det meste af arbejdet. Og så kan de laves på forhånd.
Salte vafler, søde vafler, grønne vafler, røde vafler … og her gule vafler.
Det du kommer ovenpå afhænger af hvad du har kommet i vaflerne. Prøv dig frem …der er uanede muligheder.
Til Gule vafler skal du bruge:
- 3 æg
- 100 gram gulerod i mindre stykker
- 50 – 60 gram manchego fåremælksost i tern
- 1 dl. mælk – gerne plantemælk
- 3 tsk Husk – den grønne
- 3 spsk. mel – jeg brugte sorghum mel
- 2 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk salt
Start med at blende æg og mælk sammen med ost og gulerod.
Blend resten af ingredienserne sammen med æggemassen i blenderen.
Hæld dejen i vaffelforme. Fyld lige netop så meget dej i at toppene i formene er dækket (find link til vaffelforme i bunden af indlægget).
Bag ved 180 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Pynt dine vafler med en masse grønsager, rejer, laks, stegt kyllingebryst i skiver, og lidt crunch fx. æble både, radiser, bladselleri eller noget helt femte.
Lav gerne en dressing af cremefraiche eller kokosyoghurt smagt til med fx. citronsaft og skal, samt fintrevet frisk ingefær.
Drys med en kontrast farve fx. sort sesam eller jomfru i det grønne.
Server med det ønskede og nyd.
Her finder du link til de vaffelforme jeg bruger https://greengoddess.dk/products/vaffelform