De sidste par uger har været meget sociale og dermed også fyldt med gløgg, småkager, sild, flæskesteg med mere … og dermed alt for få grønsager.
Min krop kan bare bedst lide, når jeg spiser mange grønsager så selvom det er super hyggeligt at give den gas i mit sociale liv, så er det NU det er tid til at få kigget dybt i grønsags skuffen og få gjort grønsager klar til den kommende uge.
Efter at have tjekket grønsags skuffen, ender det med at jeg:
- skyller bladgrønt – persille og ruccola
- så er der fennikel som bliver skåret i tynde skiver og får lidt citron
- en lille rest snittet hvidkål bliver marineret med citronsaft, ristet sesamolie og så et par drys sesamfrø over
- jeg har mange rødbeder, så de bliver skåret i gode store humpler, der bages med lidt olie. Når de er knapt møre, kommer de i et stort glas og de får smag med en god eddike, citronsaft og lidt olie
- en peberrod bliver skrællet så den er klar til brug
- koger beluga linser
- koger havreris
Det hele kommer i glasskåle med låg, så det er nemt at vælge når jeg bliver sulten og har brug for at lave nogle lækre og nemme måltider. Jeg har nu et godt lager af både rå og tilberedte grønsager, samt tilberedte korn og linser.
Det hele er forholdsvist neutralt i smagen og kan smages til med krydderier, soya, chilisauce mm når jeg skal bruge det.
Og jeg planlægger ikke hvad jeg vil lave, men tager det der er og skyller, snitter, tilbereder.
Øverst fra venstre er det:
Ruccola og persille skyllet
Kogte havreris
Peberrod
Fennikel – fintsnittet og med citron på
Kogte beluga linser
Bønnespirer skyllet
Hvidkål – marineret
Rødbede fritter – bagte
Jeg starter med at bruge løs til dagens kombinerede morgenmad -frokost.
Det kom der dette lækre måltid ud af
Måske tænker du at det er en stor portion, men til højre er der salat mikset med lidt hvidkål og bønnespirer. Og det fylder ikke så meget i maven.
Til højre er der havreris mikset med beluga linser (bagerst) foran er der rødbedefritter med peberrod.
Og så har jeg givet smag og pyntet med lidt ruccola.
Det var alt fra mit køkken her mandag den 13. december 2021 … nu står den på julegaver og planlægning af ugen der kommer.