I vores familie er der en højt elsket pige, som ikke spiser gluten, mælkeprodukter, æg og sukker. Der er også specifikke frugter og grønsager hun ikke tåler, blandt andet bananer og æbler som ellers ofte bruges til at søde desserter og bagværk med. Hun spurgte forleden om jeg ville prøve at lave kanelsnurrer, fordi hun elsker alt med kanel.
Selvfølgelig uden de ting hun ikke kan tåle. Og selvfølgelig ville jeg det.
Glutenfri kanelsnurrer er svære at lave fordi glutenfri dej ofte er blød og svær at håndtere. Men kanelsnegle … det kan lade sig gøre, hvis man er lige får hjælp af noget smurt bagepapir.
Det er vigtigt at huske på at selvom disse kanelsnegle ikke indeholder sukker påvirker de også blodsukkeret, da der er dadler og forskellige kornsorter i. Det har jeg forsøgt at imødegå ved at bruge mandelmel i dejen og kokosolie i remoncen.
Og nej, de smager ikke som de kanelsnegle du køber hos bageren, men er et rigtigt godt alternativ som tilfredsstiller en sød tand uden at belaste kroppen.
Alt det tørre:
- 40 g. fuldkornsrismel
- 20 g. majsmel
- 40 g. fedtreduceret mandelmel
- 20 g. kokosfibermel
- 15 g. kartoffelmel
- et nip salt
- 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. vaniljepulver
- 1 spsk. FiberHusk – den gule
- 2 spsk. Sukrin melis – kan erstattes af fx Sukring gold eller Birkesød
Alt det våde:
- 1 dl. mandelmælk – jeg blendede ½ dl. mandler med 2 dl. vand og brugte 1 dl. af det
- 2 dl. lunken vand – måske de får brug for lidt mere vand.
- 25 gram fintrevet gulerod
- kokosolie til at smøre bagepapiret med
Remonce: Se opskriften lidt længere nede.
Sådan gør du
Bland først alle de tørre ingredienser sammen i en skål og tilsæt derefter alle de våde ingredienser og rør det hele godt sammen. Dejen skal være fast uden at være tør. Tilsæt evt. lidt mere vand eller mandelmælk, hvis du syntes dejen er for tør. Den skal være fast at trykke på. Lad dejen hvile i 15 – 20 minutter. så Fiberhusk og kokosfibre kan suge væsken.
Mens dejen hviler laver du remoncen.
Remonce uden sukker og smør:
- 125 g. fintrevet gulerod
- 1 spsk. kanel
- 1/4 tsk. kardemomme
- 1/4 tsk. vaniljepulver
- 15 – 20 dadler – hvis det er tørrede dadler, skal de lige skæres i mindre stykker. Er det friske dadler tag stenen ud.
- 1½ dl. vand
- ca . 25 gram kokosolie – jeg har brugt den med smag – kommes i når massen er blendet
60 g. marcipan – skal ikke i remoncen. Du kan få sukkerfri marcipan i supermarkedet. Mit var en rest fra jul, så der er lidt sukker i her.
Kom alle ingredienserne i gryde og lad det simre stille til massen er kogt lidt ind og er blevet mere fast. Det tager cirka 8 – 10 minutter. Pas på det ikke brænder på. Blend remoncen direkte i gryden med en stavblender. Tilsæt 1 stor spsk. kokosolie.
Smør 2 ark bagepapir med kokosolie og rul dejen ud imellem de to stykker papir. Dejen skal være ca 0,5 cm i tykkelsen og den fylder næsten hele bagepapire. Fordel remoncen på dejen og riv marcipanen hen over.
Rul dejen sammen til en roulade ved hjælp af bagepapiret.
Sæt mærker i “rouladen” så den er delt i fire dele og skær hver del i 4 stykker. Du får 16 snegle ud af denne portion.
Sæt efterhånden kanelsneglene på et stykke bagepapir på en bageplade. Tryk dem evt. lidt flade så de er mere ensartet og derfor bager nemmere.
Lad dem hvile i ca 10 minutter, mens ovnen varmer op til 190 grader varmluft. Bag sneglende i ca 35 – 40 minutter. Hold godt øje med dem så de ikke bliver for mørke. Skru evt. ned for temperaturen undervejs.
Når sneglene er bagt kan du komme lidt mørk chokolade på når de kommer ud af ovnen. Lad varmen fra sneglene smelte chokoladen, hvorefter du kan smøre chokoladen ud.
Kan opbevares på køl og lunes let på en brødrister inden de skal spises.
Kan også fryses. Tø sneglene op og lun dem på en brødrister inden du spiser dem.
Tak til fabfood for inspiration
http://fabfood.bloggersdelight.dk/#