Hvis du ikke spiser mælkeprodukter, og har lyst til koldskål, kunne denne her godt gå hen og blive en værdig afløser for den traditionelle koldskål.
Når vi har dejligt sommervejr som i disse dage, har jeg et par dl. cashewnødder liggende i blød i køleskabet. Så er det hurtigt lige at blende en portion koldskål.
Det er bedst at både nødder og vand er meget koldt, alternativt må du blende et par isterninger med … lunken koldskål er bare no go.
Denne mængde passer til en portion.
Koldskål
- ½ dl. casehwnødder – gerne iblødsatte
- 2 dl vand
- 2 – 3 spsk citronsaft
- Evt lidt fintrevet citronskal
- Vaniliepulver
- Ca 2 spsk Birkesød
- evt. 1 lille tsk. lecithin granulat, gør koldskålen cremet, men kan godt udelades
Blend det hele og smag evt. til med ekstra citron og Birkesød, så den bliver lige som du kan lide den.
Knas
1 tsk kokosolie
3 spsk grovvalsede glutenfri havregryn
1 spsk Birkesød
Smelt kokosolien på en pande og rist havregryn og Birkesød til det er lysebrunt. Afkøles.
Hvis du har lidt rabarber kompot, smager det endnu mere forårsagtig med en klat kompot i koldskålen ved servering.