Mindst 600 gram, helst 1000 gram grønt hver dag …. så er det godt at få grønsager til alle dagens måltider.
Det er derfor jeg ofte starter dagen med sådan en bunke salat flankeret af stegt kyllingebryst, toppet med kikærter og hampefrø.
Så er dagen godt i gang og jeg er mæt i lang tid.
For det meste bruger jeg en rest salat og bagte grønsager fra dagen før, suppleret med æg, kød, bælgfrugter og måske en tsk god mayo.
Nogle kommer det i en skål og kalder det en bowl …. jeg bruger bare en tallerken og kalder det en morgenmad salat
Her har jeg brugt:
- snittet rød spidskål
- bagte gulerødder
- persille – grofthakket
- agurk i tern
- kogte kikærter
- toppet med afskallede hampefrø
og så
- lidt kyllingebryst i skiver
Når jeg laver salat kommer jeg altid, altid, altid som i altid … lidt god olie og noget syrligt fx lys eddike eller citronsaft over salaten til sidst. Hæld over med gavmild hånd … især olien.