Med al den skønne grønkål vi kan få i butikkerne lige nu er det oplagt at kaste sig over sjove, finurlige, lækre, sunde forskellige retter og tilbehør med grønkål.
Jeg har derfor lavet et krydderi hvor basis er bagte grønkålsblade som så er spicet op med sesamfrø, spidskommen og korianderfrø.
Sådan gør du:
- 4 – 5 blade grønkål uden stok
- 2 spsk. olivenolie
- 50 gram sesamfrø
- 1 tsk. korianderfrø
- 1 tsk. salt
- 1 -2 tsk. spidskommen stødt eller hele frø
Jeg er ret glad for lige netop den krydderiblanding, men du kan selvfølgelig vælge lige de krydderier du allerbedst kan lide.
Skyl grønkålen og slyng evt. vand fra. Træk grønkålen i mindre stykker og læg den på en bageplade med bagepapir og masser olien let ind i kålen.
Bag kålen ved 140 grader varmluft i 20 – 30 minutter. Kålen skal være helt sprød og tør.
Mens kålen bager ristes sesamfrø let med krydderierne, dog uden salt, på en tør pande.
Lad kålen køle lidt af.
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor med knivindsatsen, det er he du kommer salt i, og kør på pulsfunktion indtil kålen er findelt og mikset med krydderierne.
Opbevar på glas og brug det som et sundt smagfuldt drys på salater, bagte rodfrugter, supper mm.
Så lidt fylder det færdige resultat … det må siges at være koncentreret næring.