Grønne, smukke, smagfulde vafler. Fyldt med protein, mætter godt, kan spises både morgen, middag, aften og i madpakken. Hvad mere kan man ønske sig?
Vaflerne er lavet af:
- 3 æg
- 1 dl. plantemælk efter eget valg
- 1 håndfuld grønkål uden stok
- 3 – 4 spsk. affedtet mandelmel
- 2 – 3 tsk. husk
- 1 tsk. bagepulver
- 1 nip salt
Det hele blendes godt, fyldes i vaffelforme der er smurt med lidt kokosolie og bages ved 180 grader varmluft i 15 – 20 minutter. Dejen skal lige netop dække toppene i vaffelformen. Køles lidt af i formen inden de vendes ud.
Mandelmelet gør at vaflerne smager en anelse sødt, og kan derfor bruges i både det salte og det søde køkken. Prøv dig frem.
Der bliver 4 – 5 vafler af denne portion.
Hvis du er ligeglad med om dine vafler ligner vafler, kan dejen også bages i et firkantet ildfast fad og efterfølgende skæres i firkanter.
Hvis du ikke har en vaffelform, kan de også steges som pandekager, der skal du dog have god tålmodighed inden du vender pandekagen.
Mine vaffelforme er købt på Green goddess, og dette opslag er ikke sponsoreret. Jeg er bare rigtig glad for mine vaffelforme. Her får du et link til vaffelformene fra Green goddess
Jeg nød mine vafler med rødbederåkost og en humus lavet af bjerg-linser, men alle slags linser eller humus kan bruges. Drys gerne med en blanding af let ristede sesamfrø og solsikkekerner.
Grønkålsvaflerne er også lækre fx smurt med lidt god mayo, sprød salat og en god skinke.
Opbevar vaflerne på køl.