Begrebet one pot pasta dækker over at du tilbereder alt i én gryde og på én gang. Det er nemt at lade pastaen simre i tomatsovsen og fremgangsmåden giver plads til at lege lidt med forskellige ingredienser efter hvad man har til rådighed.
Jeg har prøvet lidt forskellige ingredienser og er kommet frem til at disse mængder fungerer super godt til et nemt og hurtigt måltid.
- 1 ds./lille karton hakkede tomater
- 10 små tomater i kvarte
- 1 – 2 løg finthakket
- 1 lille grofrevet squash
- 1 god håndfuld persille eller anden frisk krydderurt
- 2 – 3 fed hvidløg finthakket
- 1 tsk. tørret basilikum eller oregano
- 2 spsk. olivenolie
- evt. ½ tsk. chili flager
- 350 gram pastaskruer
- 3 – 4 gode pølser fra Hanegal – jeg har brugt oksekødspølser her
- 7 dl. bouillion
- 1 tsk. salt
Kom det hele i en god stor gryde og bring det i kog. Rør i gryden så pastaen ikke klumper sammen. Lad det simre i 10 – 12 minutter til pastaen er mør. Tilsæt evt. lidt ekstra vand/boullion undervejs, så det ikke brænder på.
Smag til med ekstra salt og friskkværnet peber og server din one pot pasta med en grøn salat, friskrevet parmesan og eventuel en hjemmelavet cremefraiche dressing med dild. Da jeg netop havde kogt kikærter, kom der også en portion af dem på bordet.