Det er altså super nemt det her. Lidt gode råvarer og en foodprocessor, så kører det. Behøver jeg og nævne at de smager super lækkert …
- 100 gram mandler
- 2 æg
- 10 dadler uden sten
- 50 gram mørk chokolade
- 50 gram smør eller kokosolie – blødt eller smeltet
- ½ appelsin – uden skræl
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 nip salt
Start med at tænde ovnen på 180 grader – ikke varmluft.
Blend mandlerne til mel i en fodprocessor. Kom æg og dadler i og blend igen. Tilsæt chokolade, fedtstof, appelsin, bagepulver, natron, salt og blend igen.
Kom dejen i muffinsforme, jeg bruger en muffinform af silikone her. Mine muffins bliver ikke så store, får 8 – 9 styk ud af denne her portion.
Bag i cirka 12 – 15 minutter. Dine muffins føles lidt bløde, men bliver mere faste når de køler lidt af.
Her har jeg pyntet med en glasur lavet på flormelis og MEGET lidt vand samt citronsaft (hvis du vil have dem 100% sukkerfri springer du bare glasuren over eller erstatter den med mørk smeltet chokolade) og kommet grofthakket mørk chokolade og lidt citron strimler på som pynt.
Nydes med en god kop kaffe eller te.
… og sådan blev det fredag i det lille hjem.