Jeg er i gang med at forberede et greenie kursus, som jeg er booket til i slutningen af oktober. Det kræver, at jeg måler og vejer alt jeg kommer i blenderen, så deltagerne får nogle gode opskrifter til at komme i gang med.
Det er der kommet denne dejligt nemme og velsmagende greenie ud af.
- 3 – 4 dl. plantemælk – tag hvad du har
- 1 kugle persille fra frost eller frisk – hvis frisk persille brug en lille håndfuld med stængler og det hele
- 8 – 10 styk havtornbær fra frost
- 1 håndfuld mango fra frost
- 1 håndfuld broccoli fra frost
- 2 kugler spinat fra frost
Her ved jeg at nogle vil tænke … jamen det har jeg jo ikke i fryseren … nej det har du ikke. Men de fleste supermarkeder kan få dig greenie flyvende med ovennævnte ingredienser for 50 – 70 kroner frossen økogrønt, og i den pris har du råvarer til mange greenies.
Kom eventuelt proteinpulver og nødder i hvis du har lyst. Husk at proteinpulveret er med til at gøre din greenie sødere og lidt mere cremet. Hvis du bruger meget proteinpulver (ca 3 scoop/45 gram til denne mængde) kan din greenie erstatte et måltid. Ift. smag syntes jeg dog at den mængde smager for meget igennem her.
- Her er der tilsat 1 – 2 tsk. proteinpulver Jeg bruger Plantforce synergi med vaniljesmag, den søder lige greenien en smule og så mætter den mere.
- 1 spsk. miksede nødder, frø og kerner. Jeg har brugt cashewnødder, paranødder, hampefrø og valnødder.
Læg mærke til rækkefølgen på ingredienserne.
Jeg starter med at komme de blødeste ingredienser i først, for at få blenderen til at køre bedre.
Så kom det hele i blenderen, gerne i den rækkefølge jeg har listet ovenover, og blend i 1- 2 minutter til din greenie er lækker og blød. Juster evt. konsistensen med mere plantemælk.
Du kan vælge at blende isterninger med til sidst eller komme godt med isterninger i glasset, inden du hælder greenien op.
OG HUSK at smage på din greenie inden du hælder den op. Vores smagspræferencer er forskellige. Juster smag med ekstra af det du syntes den mangler, ligesom du kan justere konsistensen med ekstra plantemælk.
Denne opskrift giver cirka 8 – 9 dl. greenie. Opbevar resten på køl. Kan holde cirka 2 dage.
Jeg bruger greenies som en del af et måltid. Har jeg travlt snupper jeg et kogt æg ved siden af min greenie, hvilket gør mig fint mæt i 3-4 timer.
Greenies kan også være hyggelige at samles om i hele familien efter arbejdstid, fremfor det altid er kaffe der bliver serveret.
Hvis jeg er småsulten og vi snart skal spise, kan jeg også snuppe et lille glas mens jeg laver mad. Det gør mig tilfreds og mætter tilpas lidt til at jeg stadig har appetit til måltidet og jeg undgår at snacke søde sager lige inden et hovedmåltid.