Der er perioder hvor jeg vælger ikke at spise gluten.
For at gøre det nemt laver jeg bla. disse lækre pandekager, så der altid er noget godt i køleskabet, når det skal gå hurtigt.
Skal det være rigtig mad smører jeg en pandekage med mayonnaise, og ruller sammen om salat og kød. Skal det være hurtigt og sødt spiser jeg pandekagerne med peanutbutter og banan. Skal det være ekstra lækkert er det med flødeskum, banan, bær og hakkede mandler … find selv på andet lækkert fyld.
Sådan gør du
- 4 æg
- 2 æggehvider (evt. dem du har tilbage efter at have brugt blommerne til mayonnaise)
- 2 dl. piskefløde eller soyafløde hvis de skal være mælkefrie
- ½ dl. Husk
- 1 spsk valleprotein
- ½ tsk salt
- 2 spsk. olivenolie
Evt:
- 1 tsk. stødt kardemomme og fintrevet skal af ½ økocitron
Det hele piskes godt sammen og står ca 5 minutter så Husk kan gøre dejen sammenhængende.
Når du laver pandekagerne er det nemmest, hvis du lader dem bage lidt tid på middel varme, da de ellers kan være svære at få vendt. Hvis du har en god pande, behøver du ikke komme fedtstof på panden undervejs da der er olie i dejen. Kom dog lidt olie på panden ved første pandekage.
Pisk i dejen undervejs, mens du bager pandekagerne. Det kan være nødvendigt at tilsætte lidt ekstra væske tilsidst, da Husk gør pandekagedejen tyk når den står.
Hvis du elsker pandekager så køb en pandekagepande. Det er meget lettere at stege på. Jeg bruger også min pandekagepande til at lave spejlæg, scrambled egg og riste hele krydderier på.
Anne mette
Hej. Kan man bruge en anden erstatning for valleprotein? 😃
Sund sans
Hej Anne Mette
Sorry fordi jeg ikke svarer før, men min opdatering har drillet de sidste måneder.
Valleprotein, er med til at gøre dejen blød. Men prøv evt. at erstat det med 1 – 2 ekstra tsk Husk, et vil jeg tro kan fungere.
kh
Dorthe