Jeg er stor tilhænger af at hverdagen godt må være lidt festlig, og det er da festligt at tirsdags hygge med nogle lækre kokosmakroner.
Det er nemt at bage kokosmakroner, ingredienserne skal bare lige røres sammen og så skal dejen have tid til at sætte sig inden de formes og bages.
Jeg gør det nogle gange de dage hvor aftensmaden er nem. Rører dejen sammen som det første og lader dejen trække mens jeg tilbereder aftensmaden. Former kokosmakronerne og sætter dem ind i den allerede varme ovn inden vi sætter os og spiser. Afkøler mens vi rydder op efter aftensmaden. Kommer chokolade på bunden når vi har ryddet op efter aftensmaden.
Sådan gjorde jeg:
- 2 æggehvider
- 100 gram rørsukker – du kan godt komme lidt mindre sukker i, prøv dig frem
- 100 gram kokosmel
- 25 gram groftrevet marcipan
Til chokoladebund
- ca 50 gram mørk chokolade
Rør alle ingredienserne, undtagen chokoladen, sammen og lad massen hvile i 20 – 30 minutter. Form 10 makroner af dejen. Pres dem lidt så de får form om små tårne.
Bages ved 200 grader varmluft i ca 12- 15 minutter.
Afkøles på en bagerist.
Smelt chokoladen over vandbad og dyp bunden af de afkølede kokosmakroner i chokoladen. Sæt evt. makronerne på køl, så vil chokoladen stivne hurtigere.
TIP:
Du kan også hakke chokoladen groft og vende den i dejen. Det er lidt nemmere end vandbad, overtrække, afkøle etc.