Jeg kan godt lide at lave et dejlig stor portion kyllingefrikadeller som bliver saftige og smagfulde, når jeg rører blendede grønsager i farsen.
Her har jeg brugt:
- 800 gram hakket kylling
- 1 hel rød peber
- en god håndfuld persille
- et løg skåret i kvarte
- 3-4 fed hvidløg
- 1 æg
Æg, løgene og grønsager køres til flydende mos i en blender og røres i farsen sammen med 2 – 3 tsk havsalt og godt med friskkværnet peber.
Her ser I hvordan det ser ud når kyllingefarsen blandes med de blendede grønsager
Lad farsen stå og trække i en halv times tid, hvor du rører i den 2 – 4 gange undervejs.
Når farsen står og trækker, bliver den så fast, at du kan tilberede frikadellerne uden du behøver at komme mel i farsen.
Varm en blanding af olie og smør op på en pande og forsteg frikadeller i den ønskede størrelse. Steg dem lige præcis så lang tid, at de er faste nok til at blive flyttet over på en bageplade med bagepapir.
Når du er færdig med at forme og forstege kyllingefrikadellerne, sættes pladen i en varm ovn på 200 grader varmluft, hvor frikadellerne færdigsteges i cirka 10 minutter. Dellerne er færdige når de er faste, når du trykker på dem.
Nydes med lige præcis de grønsager du har lyst til.
Vi fik grønkålsråkost og bagte rødbeder og søde kartofler til vores og det smagte RET godt.
Gem resten af kyllingefrikadellerne til nem morgenmad, madpakker, en omgang aftensmad mere eller frys dem til en anden gang det skal være nemt.
De færdige frikadeller holder sig fint i 5 – 6 dage på køl.
Sådan ser de færdige kyllingedeller ud: