Smagen af chokolade krydret let med smagen af orange er en klassiker. Det har jeg kombineret i denne lækre sprøde mysli, hvor sødmen kommer fra bananer og ahornsirup.
Her har jeg serveret myslien ovenpå en frisk kold grød lavet med skyr, chiafrø og hørfrø og pyntet portionen med mandariner …. jamen jeg siger det bare … det smager himmelsk.
Sådan gør du.
Det våde:
- 2 bananer – jeg brugte frosne let optøede bananer
- saft af 1 appelsin
- 2 store spsk. kakao
- ½ – 1 dl plantemælk (brug så meget mælk at blenderen kan køre det hele til en samlet masse)
Det tørre:
- 2 – 3 dl havregryn – gerne glutenfri
- 1 dl hørfrø
- 1 dl græskarkerner
- 1 dl mandler – grofthakkede
Blend først alt det våde til en flydende masse.
Bland det tørre på en bageplade med bagepapir.
Miks det tørre og det våde godt (jeg brugte hænderne) og bred massen ud på bagepladen.
Sæt pladen ind i en forvarmet ovn ved 150 grader varmluft.
Bag nu myslien i cirka 30 – 40 minutter hvor du jævnligt rører rundt i den. Hav tålmodighed til myslien er helt tør.
Efter cirka 20 minutter kom
- 3 – 4 spsk ahorsirup hen over massen
og sæt pladen ind i ovnen igen.
Efter 5 – 10 minutter tag lidt af myslien ud og lad den køle af. Den skal bliver sprød når den er kold. Hvis den stadig er lidt blød, skal den have 5 – 10 minutter mere.
- Hak 50 gram mørk chokolade – mindst 70%
Når myslien er færdig kom den hakkede chokolade hen over den lune mysli, mens den stadig ligger på pladen, og rør godt rundt så chokoladen smelter.
Lad myslien afkøle helt inden du kommer den på glas med et tætsluttende låg.
På billedet spiser jeg myslien oven på en kold skyr grød hvor jeg rører
- ca 100 – 150 gram skyr
- 1 spsk. chiafrø
- 1 spsk. hørfrø
sammen med lidt vand til passende konsistens. Lad det stå og trække i en halv times tid. Kan også laves dagen før.
Kom mysli over og pynt med mandariner i mindre stykker.
MUMS …