Jeg syntes det er ret smart at lave brød der primært består af grønsager, protein og fibre. Det er disse fladbrød et eksempel på.
Med sådan et fladbrød er det nemt at lave et godt mættende måltid. Du snupper bare 2 stykker brød, smører med en god mayonnaise, smider et par skiver pålæg på, et par salatblade og nogle skiver tomater, og så har du et lækkert mættende måltid.
Du skal bruge:
- 400 – 450 gram rå blomkål
- 4 æg
- 2 spsk. Husk – her bruger jeg den grønne
- ½ tsk bagepulver
- 5 spsk. glutenfri havregryn
- 2 spsk. gærflager – kan udelades men giver en god umami smag der passer godt til grønsager
- 1 tsk. salt
Findel blomkål i en foodprocessor med knivindsats.
Tilsæt de øvrige ingredienser og kør igen til massen er sammenhængende.
Fordel dejen i 10 – 12 klatter på 2 bageplader med bagepapir og bag ved 170 grader varmluft i cirka 20 minutter.
Blomkålsbrødene skal afkøles, da de ellers kan være svære at få til at slippe bagepapiret.
Alle slags grønsager kan bruges, hvis de er fugtige skal de dog drænes lidt når de er hakket, inden øvrige ingredienser tilsættes.
Joanna
Fine brød
Og ja der kan sagtens anvendes frossen blomkålsris køb eller lavet selv
Og ja, jeg har lavet maaange urtebrød af pulp fra juicing ( undgå ingefær og el citron
samt løg – det kan smage bittert)
Prøver at have en del i fryseren da jeg ikke spiser brød
Tak for din opskrift
Sund sans
Kære Joanna
Tak for din kommentar. Skønt og vide at det fungerer godt for dig med frosne ris.Kender godt det med pulp fra juicing … også at ingefær og citron …samt løg (har jeg dog ikke prøvet …) skal undgåes. Velbekomme – er glad for at opskriften fungerer godt for dig.
kh
Dorthe
Henriette
Kan gærflager erstattes med noget ?
Sund sans
Hej Henriette
Gærflager giver brødene umamai smag, du kan evt. erstatte dem med revet ost.
kh
Dorthe