Første gang jeg stødte på Bagt Havregrød, var hos Green Kitchen Stories. Senere er jeg stødt på mange bloggere, der har lavet deres egen udgave af Bagt Havregrød. Jeg har afprøvet flere af dem, og ud fra disse lavet min helt egen. Den kommer her.
Bagt Havregrød går i al sin enkelthed ud på at lægge nogle bær og evt frugt i bunden af et ildfast fad, lave en havregrødsmasse af havregryn, æg, mælk og krydderier som kommes ovenpå bærrene. Til sidste afsluttes med et lag der smager sødt og giver crunch. Her bruges typisk honning, sirup, nødder, frø og kerner. Så sættes fadet i ovnen i 20 – 25 minutter og så er der lækker morgenmad. Spis et surdejsprodukt til – det er virkelig lækkert.
Jeg brugte:
Til bund og grød
- 50 gram brombær
- 1 moden skrællet pære i tern
- 1 stort æg
- 1 dl mælk – gerne plantemælk
- 1 moden banan
- ½ tsk bagepulver
- 1½ dl havregryn – evt. glutenfri
- 1 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- et nip salt
Til topping
- 2 spsk. peanutbutter
- 1 spsk. dadelsirup – du kan også bruge honning, ahornsirup
- 1 dl. forskellige slags nødder -jeg brugte cashewnødder og græskarkerner
Sådan gør du:
Tænd ovnen på 180 grader.
Beklæd en lille form (jeg brugte en lille tærteform på ca 20 cm) med bagepapir (det er nemmest hvis du krøller papiret sammen først) og kom pære og bær i formen.
Mos bananen og rør den sammen med mælk og æg. Kom havregryn, bagepulver og krydderier i æggemassen og rør det hele sammen. Hæld æggemassen over frugten.
Topping:
Rør det hele sammen og fordel det over æggemassen.
Bages i 20 – 25 minutter til toppen er lysebrun.