Her har jeg leget med at kombinere chiagrød med overnight oats – to forskellige slags kold grød, som her sammen med ekstra protein fra skyr og hytteost, bliver til to portioner dejligt mættende grød.
Udover ekstra protein har jeg også brugt blomkålsris, fordi jeg prioriterer at få grønt til alle måltider og her passer blomkålsris fra frost perfekt, da de er rimeligt smagsneutrale.
Når den kolde grød toppes med en let sødet jordbærsylt og sprøde mandler, får du et lækkert måltid, hvor smag og konsistens virkelig klæder hinanden.
Jeg laver en dobbelt portion, når jeg alligevel er i gang, og bruger grøden som morgenmad på de dage, hvor jeg har lyst til noget andet end kød og grønsager eller noget med æg.
Grøden fungerer også godt som et lækkert nærende mellemmåltid.
Jordbærsylt
Start med at koge jordbærsylt så den kan køle lidt, inden den skal bruges.
- 250 gram jordbær – gerne fra frost
- ½ dl vand
- 1 spsk Birkesød eller rørsukker
Kom det hele i en gryde og lad det simre til jordbærrene er kogt lidt ud. Det tager ca 10 – 15 minutter. Lad det køle af inden det kommes over den kolde grød.
Kold Chiagrød loadet med protein
- 25 g chiafrø
- 25 g havregryn – evt glutenfri
- 2 dl vand
- 100 g skyr
- 50 g hytteost
- 100 g blomkålsris
- evt. ½ tsk vaniljepulver
Rør chiafrø, havregryn og vand sammen og lad det trække i minimum 10 – 15 minutter. Rør gerne i det undervejs.
Hæld kogende vand over blomkålsrisene og lad dem tø i nogle minutter. Hæld vandet fra.
Rør skyr, hytteost og de tøede blomkålsris sammen med chiafrø og havregryn, som i mellemtiden er blevet mere fast.
Smag evt. til med vaniljepulver.
Topping
- 10 mandler – grofthakkede
Kom halvdelen af grøden i en smuk tallerken, og kom halvdelen af jordbærsylt over. Drys med 10 grofthakkede mandler.