Æbleflæsk

Indimellem tror jeg, at der sidder en lille gammel dame dybt i mit indre og kalder på mormormad som fx. brunkål, æbleflæsk, grønlangkål, krebinetter, øllebrød …

Nogle dage kommer den lille gamle dame frem i lyset. Det gjorde hun forleden, og hun sagde “Æbleflæsk” …

Så her kommer opskriften på æbleflæsk:

250 g god røget flæsk i tern
750 g æbler i tern
2-3 spsk brun farin

Svits flæsketern til de smider fedt og er lidt brune.

Kom æbletern ned i gryden til flæsket og lad dem mørne under svag varme. Det tager 15-30 minutter. Mos gerne lidt i det hele undervejs. Der skal stadig være lidt hele små stykker æbler at tygge på.

Smag til med brun farin og evt salt, vær varsom med saltet, flæsket er jo saltet.

Kom en dejlig stor mængde æbleflæsk på en skive rugbrød med smør (swipe og se min mængde) og nyd et glas koldt mælk til.

Er det bare mig, eller ER æbleflæsk bare SÅ godt?

Æbleflæsk på rugbrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *