Denne skønne hverdagsret tager ingen tid at lave, den smager forrygende, jeg har aldrig mødt nogle der ikke kan lide den og så behøver den ikke at koste kassen. Fidusen er at kyllingen skal tilberedes ganske kort tid, så bliver kødet lækkert, mørt og saftigt.
- Ca. 500 gram kylling brystfilet eller inderfilet i mindre stykker ca. 5 x 5 cm.
- 2 løg i tern
- evt. 1 porre i skrå skiver
- 2 spsk. karry
- 3 spsk. kokosolie
- ca 7 dl. fond eller bouillon
- 1 dåse kokosmælk
- 2 gulerødder i små tern
- 1 rød peber i små tern
- 1 squash i små tern
- salt & peber
- evt. lidt Maizena til at jævne med
Serveres med ris og forskelligt tilbehør efter lyst.
Forslag til tilbehør: rødbede/æble råkost, saltede peanuts, mangochutney, ristet kokos, banan i skiver, annanas i skiver, grøn peber i tern. Kom tilbehøret i små skåle, så kan alle omkring bordet få lige netop den smagskombination der hitter den dag.
Start med at koge ris. Beregn ca 1 dl. pr. person og dobbelt op med vand. Rør ikke i risene mens de koger, så klistrer de sammen. Sluk når du kan se der er “huller” i risene, tilsæt salt og løsn dem først med en gaffel lige inden de skal spises.
Varm kokosolie op og svits karry godt. Tilsæt løg og porrer, lad grønsagerne svitse i nogle minutter. Kom grønsagerne på en tallerken og varm lidt mere olie op, som kyllingetern svitses i til de har skiftet farve. Det tager kun 2 -3 minutter. Kom grønsagerne tilbage i gryden, ned til kyllingen. Hæld kogende fond eller bouillon over så det knapt dækker og lad det simre i maks 5 minutter.
Tilsæt kokosmælk og lad det koge op, tilsæt gulerødder, rød peber og squash i små tern og lad det koge op igen. Vurder om saucen skal jævnes med maizena rørt op i en smule vand.
Smag til med salt og peber.
Smager forrygende med en rødbede/æble råkost, peanuts til drys og mangochutney.
Skal der være fest så suppler med de øvrige forslag.