Efter vinterens rodfrugter og kål er vi gået ind i foråret hvilket for mange er startskuddet til at spise grønsager som er mere sprøde og fyldt med sødme. Arranger et stort fad med grønsager der tilgodeser netop dette. På billedet ser I:
Let dampet romanescokål (se hvordan du damper det perfekt her) squash skiver let svitset i olie, et par håndfulde spinat og et par håndfulde ruccola. For at give alt det grønne lidt sødt modspil så server også granatæblekerner samt en mango i skiver til.
Dressingen er genial og går som både dyp til grønsager, til at marinere kogte linser og som her til et forårs salatfad:
- 1 spsk. honning
- 1 spsk. dijon sennep
- Knap 1 dl. smagsneutral koldpresset olie – jeg bruger rapskimolie
- En smule lys balsamico eddike
- salt og friskkværnet peber
Rør først honning og sennep godt sammen. Pisk olie i lidt af gangen og afslut med at røre lidt balsamico eddike i dressingen til du syntes smagen af sød, fed og sur er afstemt til dine smagsløg. Smag til med salt og friskkværnet peber. Server i en separat skål. Gem evt. overskydende dressing på køl.
Nu kan alle mikse lige nøjagtig den salat de har lyst til og eventuelle rester ryger i madpakken.