Gluten, mælke og sukkerfri
Her får du forslag til morgenmad der smager skønt, mætter længe og er hurtigt at lave. Jeg spiser min superfood morgenmad med en lang teske og nyder hver eneste mundfuld.
Jeg har brugt en soya-yoghurt uden diverse tilsætning, som er lavet af ikke genmodificeret Soya. Hvis du spiser mælkeprodukter kan du også bruge en almindelig yoghurt naturel.
Start med at overhælde nogle frosne bær, f.eks. hindbær, jordbær eller blåbær, med lidt kogende vand og gå så i køkkenskufferne efter nogle dejlige ting til at ligge i lagvis med bær og yoghurt. Granatæblekerner smager også forrygende i lagene. Til et stort glas bruger jeg mellem 100 og 15o gram bær.
Jeg har valgt hindbær og er så gået efter super-food: cacao-nibs, morbær, chiafrø, hampefrø, gojibær, kokosflager og grofthakkede paranødder. De ingredienser giver en dejligt blanding af noget syrligt, noget sødt, noget sejt, noget knas og en masse sundhed, mæthed, fibre og protein.
Du kan også bruge honningristet mysli, mandler, æbler i tern, kanel …. eller hvad du holder mest af.
Start med at komme et par spiseskefylde yoghurt i bunden af et stort glas og fyld så op med et lag af dit valgte fyld og nogle bær (uden vand), så yoghurt så fyld og bær, så yoghurt så fyld og bær, så ….. top med det smukkeste du har.
Server med en lang teske og nyd hver mundfuld.
Tak til Caroline Fibæk for inspiration.